Vijf aanhoudingen na vechtpartij Duinrell

28/08

Foto: David Spaans

28/08

Foto: David Spaans

Wassenaar – Na een vechtpartij in Duinrell, waarbij een groep jongens zich tegen beveiligers van het park en agenten keerde, werden zaterdagavond 27 augustus vier jongens uit de groep aangehouden. Een vijfde verdachte werd later, toen de rij voor het Tikibad werd ontbonden, aangehouden omdat hij niet aan de instructies van de politie voldeed.

Voor het Tikibad stond zaterdagavond omstreeks 17.45 uur, zoals dat vaak is op zonnige dagen, een behoorlijke rij mensen te wachten om naar binnen te gaan. Een groep van ongeveer 15 jongens vond de rij te lang en besloot voor te dringen. Eén van de andere wachtenden, een man, besloot de jongens hierop aan te spreken en werd door de groep direct op een intimiderende manier omsingeld. Beveiligers die bij het zwembad aanwezig waren, kwamen poolshoogte nemen en meldden de groep dat zij niet welkom waren en verzochten de jongens zich richting de uitgang te begeven.

Bij de uitgang keerden de jongeren zich tegen de beveiligers en ontstond een vechtpartij. Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse, maar werden direct ook belaagd door de groep. Eén van de agenten gaf daarop het sein ‘assistentie collega’ waardoor alle beschikbare eenheden direct met spoed richting Duinrell reden. Bij het zien van de grote hoeveelheid politiemensen, spatte de groep jongens uiteen. Vier van hen, twee 16-jarige Rotterdammers en twee plaatsgenoten van 20 en 24 jaar, konden alsnog in de kraag gevat worden. Zij werden aangehouden in verband met mishandeling, wederspannigheid en openlijk geweld en zijn ingesloten op het politiebureau.

In verband met de ontstane onrust bij het Tikibad, besloot het park geen nieuwe nieuwe gasten in het bad toe te laten. De mensen die al binnen waren, mochten tot sluitingstijd blijven zwemmen. Toen bij het ontbinden van de rij met wachtenden één van wachtenden de instructies van de politie niet opvolgde, werd ook hij aangehouden. Deze verdachte had met de eerdere vechtpartij niets van doen gehad.